Program ishrane
“Svježe, Zdravo i Zabavno” su glavna obilježja našeg programa ishrane.
U Montessori Kindergarten-u smo obezbijedili ishranu koja zadovoljava sve hranjive vrijednosti neophodne za zdrav razvoj djece.

Držimo se činjenica u zdravom tijelu, zdrav duh, ali i budan mozak željan da uči.
Naše užine i ručak su svakodnevno svježe pripremljeni, a naši kuhari se brinu da svako jelo bude ukusno i raznovrsno. Posebna pažnja se posvećuje da se sačuvaju hranjive vrijednosti  prilikom pripreme. Naši kuharu uzimaju u obzir reakciju djece, koliko im se neko jelo sviđa ili ne i prema tome i upotpunjuju jela.

Namirnice koje koristimo u pripremi jela, su pažljivo birane, uvijek svježe, sezonske i većina dolaze iz domaće, kontrolisane proizvodnje sa obližnje farme i plantaže. Izbjegavaju se nezdrave prerađevine, mlijeko se služi svaki dan, a svježe voće je uvijek dostupno djeci.

Svaki obrok koji se služi u Montessori Kindergarten Banja Luka koristimo kao priliku da sa djecom vježbamo bonton za stolom. Naša djeca su uključena u sve korake posluživanja stola, kao i konverzaciju jednih sa drugima tokom jela, a da se pri tom nauče pravilima ponašanja za stolom koja su im neophodna u svakodnevnom životu.

Kod nas je ručak u stilu porodičnog okupljanja, a takva atmosfera i podstiče djecu da probaju i neka nova jela.