watch

Ponedjeljak - Petak 07:30 - 16:30

phone

+387 66 807-364

mail

info@montessori.ba

address

Njegoševa 45, Banja Luka 78000

white-wave-bottom

Children’s House
Vrtić 3 - 6 godina

Naš program omogućava djetetu da “uči kroz rad“ i osmišljen je tako da podstiče njegov optimalan razvoj. Svako dijete se podstiče da bira aktivnosti prema vlastitom interesu i sposobnostima. Naš cilj je da pomognemo djetetovom prirodnom tempu razvoja.

Plan i program rada RS izvodimo i na engleskom jeziku, tako da dijete dolazi u dodir sa većim spektrom aktivnosti. Naglasak je na samostalnosti, unutrašnjoj samodisciplini, logičkim vještinama, čitanju i pisanju.

Djeca ovog uzrasta imaju prirodnu potrebu da uče, ali to rade sa zadovoljstvom kada postoji unutrašnji interes, te kada je učenje u skladu sa njihovim osjetljivim periodom i stepenom razvoja.

Mi pratimo razvojni tempo svakog djeteta i prema tome svakodnevno prilagođavamo aktivnosti, materijale i plan rada.
Svako vaspitno područje međusobno je povezano i uključuje korišćenje svih čula, te sadrži kontrolu greške.

Prema našem programu djeca upoznaju okruženje i zajednicu kroz redovne izlete, posjete institucijama, ali i uz raznovrsne goste u vrtiću.

OTKRIJ VIŠE

Područja učenja

koja su uključena

Razvojne aktivnosti koje pomažu djeci da razviju samostalnost i osnove koje su im potrebne za svakodnevni život. Neke od aktivnosti su: razvoj higijene, bonton za stolom, korišćenje escajga, postavljanje stola, zalijevanje biljaka, uzgoj i branje voća i povrća, samostalno oblačenje, pertlanje cipela, komunikacija i kulturno ophođenje, kulturne navike i pravilan životni stil i slično.

Aktivnosti praktičnog života

OTKRIJ VIŠE

Djeca su znatiželjna i aktivna, a u ovom period su kao spužvice i upijaju sve iz svog okruženja. Koriste se različiti, vrlo interesantni materijali pomoću kojih djeca razvijaju sva svoja čula, npr. vježbaju razlikovanje boja, mirisa, okusa, postoje tekstura tablice za otkrivanje kontrasta glatko–hrapavo, toplo–hladno, kiselo–slatko i slično.

Senzorne aktivnosti

OTKRIJ VIŠE

Glasovne i razvojne igre iz oblasti jezika pomažu da dijete nauči da govori i obogati svoj rječnik. Pomoću bogatog Montesori materijala iz oblasti jezika, dijete razvija funkcionalni jezik, izražava svoje misli i potrebe, koristi materijale za vježbe krivih i pravih linija, priprema ruku za pisanje i uvježbava preciznost i volju.

Jezik

OTKRIJ VIŠE

Apstraktni matematički pojmovi prilagođeni su djetetovoj sposobnosti i svedeni na konkretno i jednostavno logično učenje, te čine odličnu osnovu za buduće savladavanje matematike u školi.

Matematika

OTKRIJ VIŠE

Obuhvata upoznavanje okoline, tako da je djetetu omogućeno da svijet oko sebe shvati u cjelini, kao korelaciju odnosa i stvari. Posmatramo prirodne pojave i događaje, kako jedan događaj ili pojava utiče na drugu, i učimo da sve ima uzrok i posljedicu. U kosmičko obrazovanje spadaju i biologija, zoologija, kultura, umjetnost, muzičko/ritmičko obrazovanje, sport i slično.

“Kosmičko obrazovanje”

OTKRIJ VIŠE

upis

Koraci za upis

1

Zakažite obilazak vrtića

2

Popunite onlajn aplikaciju

UPIS
3

Kada se oslobodi mjesto u vrtiću, putem e-mail adrese ćemo obavijestiti o daljim koracima upisa

4

Završna registracija i potpis ugovora

IMATE DODATNA PITANJA?

Ukoliko vam je potrebna pomoć u popunjavanju prijave, kontaktirajte
Montessori Kindergarten putem e-mail adrese: info@montesori.ba

green-wave

javite nam se

KONTAKT

white-wave-top

Dječiji vrtić Montessori Kindergarten

address

Njegoševa 45a, 78000 Banja Luka

mail

info@montessori.ba

phone

051 318 448

mob

066 807 364